Thursday, September 27, 2012

Krimikirjandusest peagi ilmumas



ROBERT VAN GULIK "PUNANE PAVILJON"
13. raamat kohtunik Di juhtumite sarjast. Kohtunik Di töötab Puyangi ringkonnas kohtunikuna ning kohtub kuulsa Paradiisisaare kurtisaani Sügisese Kuuga. Pisut hiljem leitakse surnult kurtisaani seltskonnas viibinud noormees ning sündmused võtavad peagi veel halvema pöörde. Kohtunik Di peab asuma uurima Vana-Hiina prostituutide karmi ma

ailma ning leidma valerägastikus tõe.

Fännidele peaks olema hea uudis, et äsja sõlmiti lepingud ka sarja viimaste raamatute tõlkimiseks (pärast seda jääb ilmuda veel 2 raamatut ja võimalik et ka üks lühijuttude kogu).

PETER JAMES "SURM SUU ÄÄRES"
Uus briti päritolu sari, mis toimub kaasajal Brightonis. Thrillerliku sarja peategelaseks on komissar Roy Grace. See on üks kõige populaarsemaid briti krimisarju, raamatuid on kokku müüdud üle pooleteist miljoni eksemplari. Esimeses raamatus hargnevad sündmused pärast julma poissmeesteõhtut - päevakangelane maetakse "nalja pärast" kirstuga maasse ja pärast järgnenud sündmusi teab vaid üks tegelane, kus kirstu maetud mees asub. Paraku on aga teadjal sellest kõige rohkem kasu, kui küsitavat ei leita... (ja see on alles algus).

MC BEATON "SNOOBI SURM"
Jätkub Hamish MacBethi sari. Kui Jane Wetherby kutsub konstaabel Hamish Macbethi „puhkusele” Eileencraigi saarele oma sanatooriumi Lustlik Rändleja, hakkab mehe roidunud vaim elavnema. Arvates, et ta on viimaks leidnud õrna ja armastava hoolitsuse allika, alistub Hamish ahvatlusele ning jätab unise mägismaa linnakese Lochdubhi ja armastatud koera Towseri.
Kahjuks ei kujune puhkus selliseks, nagu Hamish lootis. Tuulest räsitud Eileencraigi asustavad vaenulikud saareelanikud, kellest enam kui vähesed vabaneksid Lustlikust Rändlejast ja selle perenaisest. Seltskond sanatooriumis pole sugugi parem; Jane’i kerglasel koosviibimisel osaleb teiste hulgas naine, kes on läbi ja lõhki snoob ning kritiseerib kõike ja kõiki. Kui ta leitakse kaljujalamilt murdunud kaelaga, ei ole keegi sellest ülemäära murtud – ent Hamish peab jätma viimasegi lootuse mõnusale puhkusele, et lahendada snoobi surm.
Sarja 12. raamat.

MC Beatoni sõpradele samuti hea uudis - äsja sõlmiti lepingud järgmise kuue Hamish MacBethi ja Agatha Raisini raamatu avaldamiseks. Mõlemas sarjas on seni kokku ilmunud ca 25 raamatut.

ANDERS DE LA MOTTE "geim/ mäng"
See uus rootsi sari käivitub tempokalt. Pisipätt avastab rongis enda kõrvalt mobiiltelefoni, mille ekraanile hakkavad saabuma sõnumid, mis just kui oleksid suunatud nimelt talle. Sõnumid annavad käsklusi teha erinevaid asju, mille eest saab nende sooritaja vaevatasu. Algselt naljana tundunud mäng muutub aga peagi hoopis tõsisemaks. Samal ajal avastab Kaitsepolitseis töötav politseiinspektor Rebecca Normén, et keegi jätab tema kappi imelikke sõnumeid ja see keegi näib teadvat tema minevikust kõhedusttekitavalt palju. Varem või hiljem nende kahe tegelase maailmavad peavad kohtuma...
See on 1. osa sarjast ARG (alternative reality game), mille õigused on müüdud pea 30 keelde.

TAAVI KANGUR "HÄKKERIJAHT"
Lõpuks ometi eesti thriller! Pisut kahtlaste äridega seotud IT-firma töötajad võtavad vastu töö, mis on nende jaoks liiga suur tükk. Neil palutakse uurida, ühe mälupulga tausta, kuid peagi kisub asi kriminaalseks: üks neist tapetakse ja teist tahetakse lavastada süüdlaseks. Kahtlustatul õnnestub põgeneda, kuid ta peab nüüd leidma süüdlase, et tõestada oma süütust. Kuid selgub, et mängu on segatud Eesti ja Venemaa salateenistused ning lihtsaid lahendusi ei ole.

2013 on jätkumas vanad sarjad ja lisandub uusi - neist hiljem.

No comments:

Post a Comment