Wednesday, June 3, 2009

Ilmus Tänapäeva noorsooromaanide konkursi teine võidutöö


Veebruaris ilmus esimene Tänapäeva noorsooromaanide konkursi võidutöödest: Birk Rohelennu “Enesetapjad”. Nüüd on raamatuks vormistatud ka teine võidutöö, Kristiine Kurema “Jäätunud võõras”.
Kristiine Kurema on 18-aastane Paide gümnaasiumiõpilane. “Jäätunud võõrast” hakkas ta kirjutama pärast seitsmendat klassi, saades inspiratsiooni ajalehe esikaanel nähtud pildist, millel oli põlenud maja ja tulekahjus ühe pereliikme kaotanud õnnetu perekond. Käsikiri sai lõplikult valmis kolm aastat hiljem. Kristiine on tagantjärele öelnud, et käsikirja hiljem üle lugedes tundus selle algus talle pisut ebaküpsem kui lõpp, aga see vastuolu polegi halb, sest nii areneb romaan koos peategelasega.
“Jäätunud võõras” jutustab teismelisest tütarlapsest Mariast, kes kaotab tulekahjus oma ema ning jääb tegelikult ilma ka isast, kes kolib linna ja pühendub jäägitult oma tööle. Ajalisemate elumurede taustal (keerukad suhted poiste ja parima sõbrannaga, Mariale peavarju pakkuva tädi haigus, isa armulugu tüdruku klassijuhatajaga) otsib autor vastust universaalsele küsimusele – kuidas tulla toime leinaga, mida põhjustab kõige lähedasema inimese kaotus?

Tänapäeva noorsooromaanide sarjas on nüüdseks uues kujunduses ilmunud juba kuus raamatut. Juuli algul ilmub Kristi Rebase “Minu oma”, augustis Kersti Kivirüüdi “Okultismiklubi” ja septembris juba staažika kirjaniku Ketlin Priilinna “Mustlasplikad”.
Sellest, kuidas on sündinud raamatusarja omapärane kujundus, saab rohkem aimu kujundaja Evelin Kasikovi kodulehelt (vt http://evelinkasikov.com/Book%20design.html).

No comments:

Post a Comment