Friday, February 6, 2009

Kas keegi veel ostab raamatuid?

Hiljuti sai Läti kolleegidega räägitud nende raamatuturust. Sõnum oli üsna jube: raamatuid ei osta hetkel keegi, isegi mitte räige allahindlusega. Hmm. Eks eilsel kaunimate raamatute väljakuulutamise ürituselgi oli kuulda sarnaseid signaale, kui erinevad kirjastajad-trükkalid-müüjad rääkisid kuni mitmekümneprotsendilistest kukkumistest. Kas on alles algus või juba põhi, ei tea keegi. Lätlased ütlesid, et neil on alati jaanuari ning üleüldse talvine müük kehvem olnud. Meil aga on jaanuar sageli olnud päris korraliku müügiga. Mine võtta kinni. Ei tohi rapsima hakata ja peab suutma paremad ajad ära oodata. Mitmelt poolt on kuulda olnud, et tootmist vähendatakse ja riskantsemaid projekte (loe: spetsiifilised teemad ja näiteks tõlgitud ilukirjandus) külmutatakse. Eks siis ootame veebruari...ja märtsi...ja aprilli...ja maid jne...!

3 comments:

  1. Mina ostan praegu veel raamatuid. Kuigi asjade/aegade hullemaks minekul lähen ilmselt tagasi ülikooliaegsesse vaese tudengi käitumismustrisse - kõigepealt võtan raamatu raamatukogust ja kui kõlbab teist kordagi lugeda, siis ostan ka. See moodus tundub muidugi eriti sümpaatne, kui mõelda sellele, et ka riiulipind on lõplik suurus. :-)

    ReplyDelete
  2. jutt või asi
    just üleeile ostsin kolm tükki ja eile tellisin ühe netist

    ReplyDelete
  3. lätis lood natuke kurvemad ka. aga eile ütles näiteks üks mu agarast lugejast tuttav, et ta ostab raamatuid palju, kuid ilukirjanduse puhul ootab tihti ära allahindlused...

    ReplyDelete