Monday, June 22, 2009

Kulinaarne ümbermaailmareis



Selle nädala lõpus ilmub üks isevärki raamat, Simon Majumdari "Minu maailma maitsed". See pole romaan, vaid kirjeldus ümbermaailmareisist, mille eesmärk on süüa maailma paremaid toite. Vahemere hõrgutistest Mehhiko kiirtoiduni, Maroko kaamelilihast Soome keedukartuliteni ja Baikali kaladeni, Šoti viskist Hiina köögini imedeni - kõik selle proovis Simon ära omal nahal. Simon Majumdar töötas aastaid kirjastajana, kes muuhulgas tegeles totakate kinkeraamatutega. Ühel päeval jättis ta töö sinnapaika ja otsustas pühenduda toidule. Praeguseks on ta tuntud restoranikriitikuna ning peab ka populaarset toidublogi www.doshermanos.co.uk. Nagu Simon on tunnistanud, on rohkem kui üks naine ta maha jätnud sel põhjusel, et ei suutnud enam välja kannatada tema virisemist halvasti tehtud söögi pärast.
Toiduraamatute fännidele peaks üksjagu ütlema ka see, et tuntud kokanduslik kirjanik Anthony Bourdain on seda raamatut üsna ülevoolavalt kiitnud: "Simon Majumdar knows his shit".
Ja peale maailma kõige maitsvamate lõunate reastab Simon ka maailma kõige jubedamad eined nagu näiteks tursaspermasushi ja mõned muud asjad, mida ei taha kohe siin mainidagi :)
320 lk, sisaldab värvifotosid, saadaval alates 25. juunist.

No comments:

Post a Comment