Tuesday, October 26, 2010

Mis saab sarjadest?

Mõni sõna Tänapäeva sarjadest, mis teoksil ja lisandumas?
Krimisarjadest on jätkumas Robert van Guliku kohtunik Di juhtumite sari. Järgmisena ilmub detsembris "Hiina labürindimõrvad". Eesti keeles on ilmuda veel ca 6 raamatut ning ka 2011 ilmuvad mõned uued Di juhtumite raamatud.
Boriss Akunini teostest ilmub järgmisena "Kogu maailm on lava", uus Erast Fandorini juhtum. Järgmisel aastal ilmub noore Fandorini seiklustest "Kotkas ja pääsuke" ning ehk veel midagi uut. Nunn Pelagia sari on lõppenud, autor neid juurde ei kirjuta.
MC Beatoni šoti krimisari jätkub samuti, äsja sõlmisime lepingud järgmistele raamatutele. Uued raamatud ilmuvad 2011 aastal esimestel kuudel.
Uue krimisarjana alustab Colin Dexteri inspektor Morse, kes tegutseb Oxfordi piirkonnas. Morse on üks viimaste aastakümnete tuntumaid krimiraamatute- ja sarjade tegelasi.
Fantasy-poolelt on tõlkimises Näljamängude sarja III osa, mis ilmub 2011. a alguses (aga mitte veel jaanuaris). Oodata on ka Becca Fitzpatricku "Salajase" II osa ning järge Kami Garcia-Margaret Stohli "Ilusatele olenditele".
Guillermo del Toro ja Chuck Hogani "Tõve"-sarja II osa ilmub novembris, III osa ilmselt 2011. aasta keskel.
Punase raamatu sarjas ilmuvad järgmisena kaks väga kõlavat nime: värske nobelisti Mario Vargas Llosa "Tädi Julia ja kirjamees" juba novembri lõpus ning pärast seda Günter Grassi "Vähikäigul".
Jätkuvad ka "Minu esimese raamatu" sari ning ilmumas uued noorteromaanid.

3 comments:

  1. Kas Tänapäev söandab ette võtta ka Jasper Fforde'i menukad Thursday Nexti raamatud?

    ReplyDelete
  2. Pole väga kindel, kas neid hetkel keegi söandab tõlkida. Küllaltki inglismaa-kesksed raamatud üsna haritud lugejale, keda teatavasti pole kunagi piisavalt...

    ReplyDelete
  3. Kas raamatu ''Värin'' järgmised osad on ka plaanis sel aastal eesti keeles avaldada?

    ReplyDelete