Friday, May 28, 2010

Uus põnevusromaanide bestseller


Tom Rob Smithi bestselleri "Child 44" eestikeelse tõlke õigused on omandanud Tänapäev. See üks viimase aja edukamaid põnevusromaane toimub 1953. aastal Nõukogude Liidus. Noor ja hakkaja KGB ohvitser Leo Demidov tegutseb igapäevaselt dissidentide ja luurajate leidmisega, kuni hakkab ühel päeval mõistma, et need inimesed on tegelikult ilmselt süütud. Ta peab korraga langetama võimatuid valikuid oma perekonna suhtes, võitlema alanduse eest kättemaksu ihkavate kolleegidega julgeolekus ning pead murdma, kuidas tabada väga julma sarimõrvarit. "Child 44" on erakordselt põnev ja tempokas raamat, mis tugineb päriselt aset leidnud sündmustele ning on ka hea ajastukirjeldus nii 1930ndate Ukraina näljahädast kui 1950ndate Nõukogude Liidust Stalini valitsusaja lõpus.
Raamatu läbimüüki arvutatakse miljonites ja praeguseks on see ilmunud või ilmumas enam kui 30 keeles. Hiljuti ilmus ka mõtteline järg, 1956. aastal toimuv "The Secret Speech".
Tom Rob Smith (s 1979) on rootsi-inglise päritolu kirjanik, "Child 44" oli tema debüütromaan. Filmiversiooni asub lavastama Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiaator, Hannibal, Black Hawk Down jt).

No comments:

Post a Comment