Thursday, July 30, 2009

Augustis ilmuvaid raamatuid...



Augustikuus on taas ilmumas väga erinevaid raamatuid. Välismaa ilukirjandusest on augustis ilmumas Milan Kundera romaan "Elu on mujal", mis ilmus esmakordselt 1973 ning oli viimane Tšehhis (Tšehhoslovakkias) elades kirjutatud raamat, sest mõni aasta hiljem emigreerus ta Prantsusmaale, kus elab siiani. Raamat räägib veidrikust Jaromilist, kes üritab pühenduda luulele, samas aga ei puudu ka Kunderale iseloomulikud pisut iroonilised vaated inimsuhetele. Raamat on tõlgitud siiski prantsuse keelest, sest MK on oma vanad raamatud Prantsusmaal elades üle vaadanud ja pisut neid toimetanud, nii et neid tulebki nüüd tõlkida prantsuse, mitte tšehhi keelest.
Eesti ilukirjandusest on ilmumas kaks uut raamatut. Ketlin Priilinna "Bertrande" on kahtlemata üks tema paremaid raamatuid. Raamat räägib lapseröövist ja ka juhtumiga tegelevast oma probleemidega kimpus politseinikust.
Teiseks on ilmumas Kersti Kivirüüdi "Okultismiklubi", mis on kerge fantasy-varjundiga noorteromaan.
Teatmekirjandusest on augusti tähtsaim raamat Unesco maailmapärandi raamat, mis võtab enam kui 800 leheküljel kokku maailmapärandi nimekirja. Raamat on illustreeritud rohkete värvifotode ja kaartidega.
Ajalooraamatutest ilmub ka rootslase Tore Jansoni "Roomlased ja roomlannad", mis räägib Vana-Rooma elu-olust, sageli sellise nurga alt, mida üldkäsitlustes eriti ei puudutata.
Psühholoogiaraamatutest ilmub "Kuidas käituda depressioonis teismelisega". Lisaks neile ilmub ka kinkeraamatulik "Armastuse mängureeglid".

No comments:

Post a Comment