Monday, May 4, 2009

Mais ilmuvaid raamatuid



Mais on taas ilmumas mitmesuguseid raamatuid. Eluloolisest materjalist on ilmumas Kaalu Kirme "Jaan Koorti päevaraamatu" toimetatud-täiendatud ja uues kujunduses väljaanne. Meelelahutuslikuma poole pealt ilmub Robert de Niro elulugu.
Ilukirjandusest tuleb Jaan Kaplinski "Lahkujad", mis koondab kolme lühiromaani. Romaanivõistluse töödest ilmub Evert Gregori "Kesk surnud lilli", mis on kriminaalse maiguga armastuslugu. Noorteromaanidest ilmub Ene Jaaniste "Elu on ilus", lasteraamatutest ilmub Ülle Kütseni "Kadunud lapsepõlve saladus", mille on väga omapäraste piltidega illustreerinud Kaie Kal, kes on tuntud "Saame kokku Tomi juures" stuudiokujunduse autorina. Luulest on ilmumas Indrek Hirve uus kogu "Veesilm".
Tõlgitud ilukirjandusest ilmub Karen Joy Fowleri "Jane Austeni raamatuklubi", millest valminud ka samanimeline film. Kognitiiv-käitumisteraapia sarjas on järgmisena ilmumas "Võit kroonilise valu üle".
Kuu keskel ilmub ka James Borgi "Veenmine", mis räägib inimeste veenmise meetoditest ja tehnikatest - Inglismaal sai see tõeliseks bestselleriks, mida on müüdud sadu tuhandeid eksemplare.
Ajalooraamatutest on ilmumas Jaakko ja Virpi Hämeen-Anttila "Müütide raamat", kus võetakse kokku erinevate rahvaste müüte.
Kuu lõpus või uue alguses ilmub ka kauaaegne projekt, Tiia Toometi koostatud "Suur Karuraamat", mis räägib kõike kaisukarude ja nende ajaloost. Sellestki edasipidi pisut pikemalt.

1 comment: