Sunday, November 22, 2009

Fantasy-bestseller "Näljamängud" jõudis müügile

Nädalavahetusel jõudis müügile eestikeelne tõlge Suzanne Collinsi menuraamatust "Näljamängud".
Praeguseks on raamatu õigused müüdud 40 keelde (paljudes keeltes alles ilmumas), autor kirjutab 3. osa ning valmistutakse filmiversiooni tegemiseks.
Raamatu sisust täpsemalt siin.

"Näljamängud" on kõige müüdum uus fantasy-bestseller, mida seni veel eesti keeles polnud ilmunud. Praegu, mil kirjastused ja ka suur osa fantasykirjanikest üritavad lõigata "Videviku"-sarja edu pealt ja avaldavad erinevaid vampiiriromaane, on Suzanne Collins nautimas ülisuurt menu sarjaga, mis toimub lähitulevikus, kui praegusel kujul riike enam pole ja peamiseks meelelahutuseks on telesaade, kus teismelised peavad üksteise vastu võitlema. Raamatute peategelane on 16-aastane tüdruk Katniss Everdeen, kes läheb kõmulisse telesaatesse oma õe asemel.

"Näljamängude" sarja I raamat on olnud New York Timesi noorte- ja fantasybestsellerite edetabeli esiotsas juba 62 nädalat, II osa juba kolm kuud! (seejuures II osa esimesel kohal ja I osa teisel kohal). Lätis ilmus raamat mõne nädala eest ja müüs esimesel päeval 1100 eksemplari, lüües "Videviku"-sarja püstitatud rekordi. Soomes on raamatust ilmunud juba kolmas trükk.

Kuigi edu on juba praeguseks väga suur, oodatakse "tõelist plahvatust" pärast filmitreilerite ilmumist järgmisel aastal.

No comments:

Post a Comment