Wednesday, January 28, 2015

Tänavuse romaanivõistluse võitis Kaur Riismaa käsikirjaga "Pimeda mehe aiad".



Romaanivõistluse žürii otsustas välja anda kolm auhinnalist kohta ja kolm tööd märgiti ära. Kokku osales võistlusel 34 käsikirja ning heameelt valmistas teemaderohkus, žürii pidas seekordse konkursi paremiku taset heaks.

I koht (preemia 4000 eurot)
Kaur Riismaa, käsikiri "Pimeda mehe aiad" (märgusõna Koi).
Romaani peategelane on mees, kellel on omamoodi võime teiste inimeste sisse näha. Tegelaskujud on loodud värvikalt ning kirjanduslikult huvitavas vormis.
"Pimeda mehe aiad" on varem luuletajana tuntud Kaur Riismaa debüütromaan.

II koht (preemia 3000 eurot)
Aleksander Aina (pseudonüüm), käsikiri "Pimeduses kulgeb tee" (märgusõna Peegel)
Eesti tütarlaps tutvub internetis afgaani noormehega ja kaob kaugel maal jäljetult. Teda otsima läinud ema peab võõras keskkonnas tütre jälgi ajama, võitlema oma ja teiste eelarvamustega ning tõde koorub aeglaselt. Käsikiri paistis silma ootamatu süžee ja huvitavate detailikirjeldustega.

III koht (preemia 2000 eurot)
Tea Lall, käsikiri "Katki" (märgusõna Kalevitütar)
Enda ja pereeluga puntras naine ostab vana maamaja. Selgub, et majaga on seotud mitu erinevat saladust, mis hakkavad põimuma tegelase enda eluga. Žürii tõstis esile autori oskust pinget luua ja erinevad tegevusliinid kokku viia.

Äramärgitud tööd avaldamissooviga (ei ole paremuse järjekorras):

Ene Sepp "Väike roosa pilet paradiisi"
Noorele naisele langeb osaks suur lotovõit, mis muudab tema elu tundmatuseni. Kuid tekkivad ka täiesti uued probleemid, sest raha tekitab konflikte ja keda üldse usaldada?

Helju Pets "Meelespead"
Peamiselt 1940-50ndatele aastatele keskenduv laiahaardeline lugu ühe Hiiumaa perekonna näitel. Peategelane on vanavanematega kasvav tüdruk, kes ei tea oma vanemate saatust ja on koolis kasvatatud stalinistlikus vaimus. Hargnevas loos kirjeldatakse inimesi ja nende otsuseid ajaloosündmuste keskel.

Hugo Vaher "Ajutine elu"
Raamat kirjeldab peategelase silme läbi Tartu kodutute elu, mis vaatamata tegelaste mõningasele vabadusetundele on peamiselt igapäevane võitlus.


Romaanivõistluse auhinnafond on 9000 eurot, mis teeb sellest seni suurima auhinnafondiga eestikeelse romaanivõistluse. Konkursi žüriisse kuulusid kirjastuse toimetajad ning kirjanik Olev Remsu. Kirjastus Tänapäev korraldas romaanivõistlust viiendat korda, traditsiooni on plaanis jätkata.
Auhinnatud ja ära märgitud tööd ilmuvad käesoleva aasta jooksul.



2008 I koht Angela Hofberg „Ikkagi“
2010 I koht Avo Kull „Haigla“.
2011 I koht Janka Lee Leis „Vihmasaatjad“.
2013 I koht Esta Aksli "Ane".



2 comments:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete
  2. Kas otsite rahalist vabadust? kas teil on võlg, kas uue laenu saamiseks on vaja laenu? või kas te rahaliselt murda, kas teil on vaja auto või maja ostmiseks laenu? Kas teie kohalik pank on teie rahalisi vahendeid langetanud? kas soovite finantseerida? kas teil on vaja laenu oma arvete tasumiseks? Lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust e-posti aadressil: authenticdiamond112fs@gmx.de

    Teie esimene vajalik teave:

    (1) täisnimed:
    (2) Laenusumma vaja:
    (3) telefoninumber:
    (4) Kestus:
    (5) Riik:
    (6) riik / provints:
    (7) Kuu sissetulek:
    (8) perekonnaseis:
    (9) vanus / sugu:
    (10) Laenu sihtotstarve:
    KONTAKT E-mail:

    täitke ja saatke töötlemiseks tagasi.
    Kontakt nr: +48,729,291,460
    e-posti teel: authenticdiamond112fs@gmx.de
    Tänan,
    Mark Buffet

    ReplyDelete