Tuesday, January 12, 2010

Tintini sari jätkub

2010 ilmub kaks uut Tintini seikluste albumit, need on "Kuldsõrgadega krabi" ning veel eestikeelse pealkirjata "Coke en stoke" (tööpealkiri "Seiklus Punasel merel").
2011 jõuab kinodesse Steven Spielbergi ja Peter Jacksoni koostööprojektina Tintini täispikk joonisfilm, mis on nn motion capture tehnikas 3D film. Film ei põhine ühel kindlal raamatul, vaid on segu raamatutest "Kuldsõrgadega krabi", "Ükssarviku saladus" ning "Rakham Punase aare". Kokku on plaanitud teha 3 filmi, esimese võtted on juba läbi ning käib postproduction. Peaosades on Jamie Bell (Tintin), Andy Serkis (Haddock), Daniel Craig (Rakham), filmi eelarve üle 130 miljoni dollari.

"Kuldsõrgadega krabi" on nö tintiniaanas oluline raamat, kuna seal astub esimest korda lugeja ette kapten Haddock. Ta toodi omal ajal värvikamaks tegelaseks, sest Tintin oli enamasti viks ja viisakas.

"Coke en Stoke" on aga vaieldamatult üks kõige paremaid ja tempokamaid Tintini seikluste raamatuid.

Tintini filmi tegemine käib suure saladuskatte all. Praeguseni pole avaldatud ühtegi treilerit ega filmikaadrit, kuigi tootmine olevat juba väga kaugel. Ülalolev pilt on üks väheseid, mis avaldada lubatud. Spielberg ja Jackson räägivad Belli ja Serkisega, kes kannavad liikumisanduritega kostüüme - sel kombel salvestatud liigutuste põhjal animeeritakse asi joonisfilmiks ning lõpptulemus pidavat olema ka 3D, nagu viimasel ajal kombeks.

2008 ilmusid eesti keeles kaks esimest Tintini raamatut, "Vaarao sigarid" ning "Sinine Lootos". Müügiedu polnud just tohutu suur, aga kuna nad jõudsid omadega nulli, siis üritame ikka jätkata ja loodame et fänne juurde tuleb. Raamatud ilmuvad ilmselt mais.

3 comments:

  1. Väga tore, et uued tõlked on ilmumas! Mina olen küll eelmisi paljudele tutatvatele soovitanud.

    ReplyDelete
  2. artiklis on üks ootamatult väljakargav võõrkeelne sõna postproduction. Julgelt võib kasutada postproduktsioon, järeltootmine vms.

    ReplyDelete
  3. huvitav, kas mitte-3D filme hakatakse ka veel üldse tegema või need ei eruta enam kedagi...

    ReplyDelete