Monday, December 14, 2009

2009 lastejutuvõistluse tulemused

Lastejutuvõistluse žürii otsustas tänavu välja anda II koha, kaks III kohta ning ära märkida 3 võistlustööd. Konkursi tase oli sarnane eelmise võistlusega, kuid tänavu otsustati esikohta mitte välja anda, kuna žürii arvates ei leidunud seekord tööd, mis oleks olnud teistest nii selgelt parem.

II koha ja 20 000 krooni suuruse preemia sai Markus Saksatamme võistlustöö "Ruubert, lohe ja laevapoisid".
Žürii tõstis esile võidutöö koomilist poolt, lugu on (absurdi)huumoriga vürtsitatud seiklusjutt meremeestest, piraatidest ja muudest tegelastest.
Markus Saksatamm on varem avaldanud jutte ajakirjas Täheke ning 2008. aastal ilmus tema esimene lasteraamat "Võlur Sinku-Vinku ja nõiatrall". 2010. aastal on temalt ilmumas ka käsikiri "Külaline Oki-doki planeedilt".

III koha ja 15 000 krooni suurused preemiad said Siiri Laidla "Rott Amadeus, supitirin ja muud keldriasukad" ning Reeli Reinausi "Täiesti tavaline perekond". Siiri Laidla töö keldriasukatest oli seikluslik klassikaline lastejutt ning Reeli Reinausi töö puhul märgiti, et see oli parim nö reaalset elu kajastav võistlustöö, mis muuhulgas rääkis blogimise ohtudest jt kaasaegsematel teemadel. Mõlemad autorid on ka varem kuulunud laste- ja noorteraamatute konkurssidel auhinnatute hulka ja avaldanud mitmeid raamatuid.

Äramärgitud töid oli kolm:

Kerli Altmarti "Linnast maale" laste seiklustest maal
Tiia Selli "Kuningas lambapea ja Piripoti kuningriik" kuningast, kes ei saa lapsi ja sattub sekeldustesse
Siiri Laidla "Toome-Tondu" Tartu ajaloost

Võistluse korraldasid Eesti Lastekirjanduse Keskus, ajakiri Täheke ja kirjastus Tänapäev.
Korraldust toetas EV Kultuuriministeerium.

Tänavusele lastejutuvõistlusele saabus 27 tööd, millest nõuetele vastasid 21 (välja praagiti peamiselt liiga lühikesed tööd). Võistlus toimus juba neljandat korda.

Noorteromaanide konkursi tulemused selguvad jaanuaris-veebruaris.

No comments:

Post a Comment