Friday, August 28, 2009

Suzanne Collinsi "Catching Fire" edestab "Videviku"-sarja

Tõusev USA fantasykirjanik Suzanne Collins, kes naudib menu oma mullu alguse saanud sarjaga "Hunger Games" on tõusnud USA-s edetabelite tippu ametlikult alles 1. septembril ilmuva raamatusarja teise osaga "Catching Fire". Mõneti üllatuslikult suudab ta hetkel edestada ka viimase paari aasta suurimat "kirjastamisfenomeni" ehk Stephenie Meyeri "Videviku"-sarja raamatuid.

Collinsi sarja õigused eesti keeles on omandanud Tänapäev ning esimene osa on ilmumas selle aasta talvel. Esimene osa kannab samuti nime "Hunger Games" (e.k. pealkiri selgumisel, ilmselt "Näljamängud").
Collinsi sarjale ennustatakse üha kasvavat edu, pealegi omandas hiljuti selle ekraniseerimisõigused Lionsgate´i stuudio ning projekti juhib Nina Jacobson, kes on muuhulgas varem olnud seotud selliste filmidega nagu Saag, Hostel, Sixth Sense, Narnia kroonikad, Pearl Harbour, Kariibi mere piraadid jt kassahitid. Ilmselt kavatsetakse film toota samale publikule kui "Videviku" sarjal. Muide, osaliselt on edu taga just Meyer, kes on seda nimetanud üheks oma lemmikraamatutest ja see on ka tõmmanud tähelepanu. Ka Stephen King on sarja tublisti kiitnud.

Hetkel on tõlkeõigused müüdud juba 34 keelde.

Aga millest sari üldse räägib? Hunger Gamesi sari (esialgu plaanitud triloogiana) toimub täpsustamata ajal tulevikuriigis nimega Panem, kus on terav lõhe rikaste ja vaeste vahel. Vaesemad piirkonnad peavad saatma ühe poisi ja ühe tüdruku võitlema telesaateks vormitud konkursile, kus võitja on see, kes ellu jääb. Kuna valitakse nii poiss kui tüdruk, siis pole raske aimata ka omamoodi armastuslugu. Peale selle juhtub veel nii mõndagi...



Siin link ka (raamatu) treiler, mis paraku on küll üsna mõttetu nagu raamatutreilerid ikka:

No comments:

Post a Comment