Tuesday, April 24, 2012

Kersti Kivirüüdi "Okutismiklubi" ilmus ungari keeles

Müstilised lood Vana-Kuuste mõisakoolis on nüüd kättesaadavad ka ungari noortele. Kirjastus Metropolis Media Group esitles 19.-22. aprillil peetud Budapesti raamatufestivalil ungarikeelset "Okultismiklubi". Tõlketöö tegi ära Nóra Rácz, kelle varasemate ettevõtmiste hulka kuulub ka näiteks Sass Henno "Mina olin siin. Esimene arest." ungarikeelsesse kirjandusruumi viimine.
Nii estofiilist tõlkija kui ka autori soov oli, et raamatu tutvustamise võiks ühildada eesti rahvakultuuri populariseerimisega ungari noorte seas. Seetõttu on kirjastusel kavas korraldada Ungari koolides viktoriin, kus lisaks tavapärastele lugemisviktoriini küsimustele "Okultismiklubi" sisu kohta, on hulgaliselt ka eesti folkloori puudutavat materjali. 
Juuni alguses sõidab autor Kersti Kivirüüt Eesti Kultuurkapitali toel Ungarisse, kus ta külastab ungari koole ning annab üle viktoriini võitjatele auhinnad. 
"Okultismiklubi" märgiti ära "Tänapäeva" noorsooromaanide võistlusel 2008. aastal. Eestikeelsena ilmus raamat 2009. aastal.

No comments:

Post a Comment