Wednesday, February 26, 2014

Lastejutuvõistluse võitsid Kairi Look ja Juhani Püttsepp

Täna selgusid lastejutuvõistluse "Minu esimene raamat" tulemused. Žürii otsustas välja anda neli preemiat ning ära märkida kaks tööd.

Jagatud esikoha pälvisid Juhani Püttsepp käsikirjaga "Külaline Orupõhjast" ning Kairi Look käsikirjaga "Lennujaama lutikad ei anna alla".
"Külaline Orupõhjast" räägib elust ühes vanemas äärelinna majas, kirjeldab sealseid värvikaid elanikke, inimesi ja ka ühte sinna tee leidnud koera.
"Lennujaama lutikad ei anna alla" on lugu vanast lennujaamahoonest, mis plaanitakse sulgeda. Selle plaaniga pole aga nõus mõned lennujaama toimekad asukad - lutikad ja muud putukad.
Esikohaga kaasneb preemia 1200 eurot mõlemale käsikirjale.

Teise koha sai Liis Auväärt käsikirjaga "Väike võlur Mattias". Käsikiri räägib kuue-aastasest poisist ja tema igapäevastest tegemistest, aga pealekauba elab tema toas kapis kummaline vanake.
Teise koha preemia on 900 eurot.

Kolmanda koha pälvis Heidi Raba käsikiri "Sander Säinas ja lendav siga". Käsikiri räägib tehnikahuvilisest, aga pisut üksikust poisist, kes saab endale kasuisa ja kasuvenna. Sander otsustab ehitada lendava sea, mis tekitab sekeldusi. Kolmanda koha preemia on 700 eurot.

Ära märgiti Hugo Vaheri käsikiri "Ümera mehed Roosa villast", mis on seikluslik lugu laste suvelaagrist Karepal ning Reeli Reinausi "Roosad inglid", mis räägib koolitüdrukute sõpruskonnast, seltskonda kuulumise tähtsusest ja selle hinnast.

Kõik mainitud käsikirjad ilmuvad umbes järgneva aasta jooksul.

"Minu esimese raamatu" konkurss toimus esimest korda 2004. aastal ning tänavu juba kuuendat korda.
Konkursil osales 32 käsikirja ning neid hindas žürii, kuhu kuulusid esindajad Eesti Lastekirjanduse Keskusest, kirjastusest Tänapäev ja ajakirjast Täheke. Konkursi korraldamist toetas ka Kultuuriministeerium. Aastate jooksul on konkursile esitatud üle 220 käsikirja, millest raamatuna on ilmunud üle 30. Varasemate võitjate seas on muuhulgas Piret Raud, Kristiina Kass, Siiri Laidla, Markus Saksatamm ja Reeli Reinaus.