Tuesday, September 13, 2011

Cipollino uute värviliste piltidega

Oktoobris ilmub üle pika aja eesti keeles paljude inimeste üks lapsepõlve lemmikraamatuid, Gianni Rodari "Cipollino seiklused". Seekord on raamatus ka uued värvilised pildid, mille järgi raamatut teatakse Itaalias, autoriks on illustraator Manuela Santini.
Mõned näited illustratsioonidest:


Monday, September 12, 2011

Nõianeiu Nöbininast valmib laste telesari

Meil on hea meel teada anda, et ühest viimaste aastate populaarseimast lasteraamatust, Kristiina Kassi "Nõianeiu Nöbininast", on ETV-s valmimas uhke lastelavastus (kui vältida sõna "telesari", sest tegu on 10-osalise lavastusega). Elo Seliranna lavastuses kehastab Nöbinina Mari Pokinen, tema ema Anu Lamp, teistes rollides on mitmeid teisi tuntuid näitlejaid ja kõrvalosades näeb ka ootamatumaid nimesid nagu Priit Kuusk, Krista Lensin jpt.
Enne sarja (ilmselt kas oktoobris või hiljemalt novembris) jõuab poodidesse ka raamatu kordustrükk. "Nõianeiu Nöbinina" oli tänavuse Kultuurkapitali lastekirjanduspreemia laureaat.

Siin ka link ETV saatele"Navi", kus valmivast saatest juba mõningad lõike näeb. Sari linastub detsembrist, ilmselt on esimene osa eetris jõululaupäeval ja edasi kord nädalas kuni märtsini.

"Eesti ajaloo" uues formaadis parandatud trükk



Lähipäevil jõuab müügile Seppo Zetterbergi "Eesti ajaloo" uus trükk. Uues trükis on täiendatud indeksit ja parandatud mõningaid pisivigu, kuid need pole ainsad muudatused. Nimelt on nüüd saadaval poolpehmes ehk nn flexiköites variant, mis on pisut väiksemas formaadis kui varasem kõvas köites ja ümbrispaberiga trükk (vana oli 168 x 240 mm, uus on 147 x 215 mm). Seetõttu on raamat palju mugavamalt käsitletav ning õhuke kaetud paber pakub ka parema kvaliteediga fotosid. Mahtu aga ei ole muudetud - 672 lehekülge tähendab täpselt sama sisu.
Raamat on ligi kolmandiku odavam kui ümbrispaberis variant.