Thursday, March 10, 2011

2010. a lastekirjanduse preemia Kristiina Kassile



Kultuurkapitali lastekirjanduspreemia möödunud aasta parima lasteraamatu eest pälvis meie avaldatud Kristiina Kassi raamat "Nõianeiu Nöbinina". Soovime autorile õnne ja oleme ise kah rõemsad. Pildid joonistas Heiki Ernits, kes muu. Raamatu peategelane on nõiaplika, kes on teiste nõidade seast välja heidetud, sest tema tahab teha head, mitte halba. Nöbinina kolib inimeste keskele ühe perekonna suvilasse ja nii need seiklused algavad...

Teiste žanrite auhindu saab lugeda siit lingilt.

Näljamängude III osa ilmus täna



Suzanne Collinsi "Näljamängude" III osa saabus trükikojast täna, lähipäevil jõuab see kõikidesse suurematesse poodidesse.

Tuesday, March 1, 2011

Boriss Akunin tuleb Eestisse


Üks kaasaja populaarsemaid vene kirjanikke Boriss Akunin on lubanud tulla mais Eestisse. Soovitame kohale tulla ka eesti fännidel, et nende arv ei kahvatuks ilmselt väga suure hulga venekeelsete lugejate kõrval.
Akunin tuleb kohtuma lugejatega 26.-29. maini toimuva kirjandusfestivali HeadRead raames. Mitmete kirjanikega on reisiplaanid alles arutamisel.
Jälgige programmi aadressil www.headread.ee

Mais on Eestisse tulmas ka Dina Rubina, samuti kõige populaarsemate vene kirjanike sekka kuuluv autor. Tänapäev avaldas 2008 tema romaani "Päikeselisel tänavapoolel", mida on praeguseks poodides järel ainult mõned üksikud eksemplarid. Nimetatud raamatu eest sai Rubina nn Suure Raamatupreemia, mis on Venemaa tähtsaim lugejate poolehoidu peegeldav preemia (Vene Bookeri määrab žürii, ka sellele preemiale on tema raamatud korduvalt kandideerinud). Dina Rubina elab suure osa ajast Iisraelis ning ta saabub Eestisse Prima Vista kirjandusfestivali raames, kuid esineb ka Tallinnas. Vaata ka aadressilt kirjandusfestival.tartu.ee